Sin legendarnog Pelea osuđen na 12 godina zatvora

Zbog problema s drogom

Sin legendarnog Pelea osuđen na 12 godina zatvora

E. Čaušević
Teme:

Sin jednog od najboljih igrača svih vremena Pelea završio je u brazilskom zatvoru.

Naime, Peleov sin Edson Sholbi do Nascimento uhapšen je danas zbog problema s drogom. Edinho je nekada bio golman Santosa, ali se penzionisao 1999. godine jer je volio više noćni život od fudbala.

Ovaj 33-godišnji Brazilac u prošlosti je imao dosta problema, a ona ga je danas stigla na ulicama Sao Paula gdje je uhapšen. Edinho je ranije osuđen na 33 godine zatvora zbog sličnih problema, ali mu je kazna smanjena na 12 godina nakon žalbe.

Edinho je osuđen na 33 godine zatvora 2014. godina, ali nakon što je uložio žalbu vrijeme je provodio na slobodi. Ipak, brazilski sud je konačnu odluku smanjio na 12 godina koje će Edinho od danas provesti iza rešetaka zbog dilanja droge i pranja novca. Pele nije imao komentar na sva ova dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi