Sjećate se Johnsona? Iako je u zatvoru, čeka ga lijep život

Pametno je ulagao novac

Sjećate se Johnsona? Iako je u zatvoru, čeka ga lijep život

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja i Sunderlanda, Adam Johnson, još uvijek služi zatvorsku kaznu nakon skandala sa maloljetnom osobom.

Ipak, bez obzira što je ostao bez posla i plate, Johnson još uvijek dobro zarađuje. Njegova trenutna primanja su 5.000 funti sedmično, odnosno 260.000 godišnje.

Johnson novac dobija kao rezultat imovine koju posjeduje i raznih drugih investicija u koje je ranije uložio novac.

"On je zarađivao ogroman novac godinama i imao je dobar tim finansijskih savjetnika oko sebe. Imao je veliku kuću poput mnogih fudbalera i nekoliko automobila, ali nikada se nije mnogo rasipao novcem. Još uvijek će imati veliki novac kada postane slobodan čovjek", kaže izvor blizak fudbaleru.

Podsjetimo da je ovaj fudbaler tokom karijere igrao za Middlesbrough, Leeds, Watford, Manchester City i Sunderland. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 12 mečeva te postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi