Skandal: Ronaldo silovao djevojku, pa joj platio za šutnju?!
Foto: EPA

Kupio slobodu

Skandal: Ronaldo silovao djevojku, pa joj platio za šutnju?!

Nevjerovatno otkriće objavio je Spiegel u sklopu projekta Football Leaks - Cristiano Ronaldo je silovao djevojku 2009. godine. 

Fudbaler Real Madrida je, kako se navodi, 13. juna 2009. godine u svom luksuznom apartmanu u Las Vegasu silovao djevojku, a kako bi se sve zataškalo, platio joj je 375.000 dolara. Žena se obavezala da će zauvijek ćutati o događaju, odnosno pismeno je obećala da će "trajno uništiti ili izbrisati sve elektronske, pisane ili druge dokaze koji su nastali ili dobijeni kao rezultat navodnog događaja." 

Ronaldo se sa djevojkom koja je tada bila u srednjim 20-ima izvansudski dogovorio 2010. godine, a u ime Portugalca sporazum je potpisao njegov dugogodišnji advokat Carlo Osorio de Castro.

Ovaj slučaj Ronaldo nije želio komentarisati, dok je njegov advokat odbacio optužbe, navodeći kako će se poduzeti sva sredstva da se zaštiti ugled trenutno najboljeg fudbalera svijeta. 

Inače, Football Leaks je poznat po tome što razotkriva mutne radnje u svijetu fudbala, najprije klubova, a sada očito i igrača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi