Smijeh do suza: Fotografije iz mladosti Messija i Ronalda
Foto: EPA

Nisu ni mogli sanjati šta će postati

Smijeh do suza: Fotografije iz mladosti Messija i Ronalda

E. Čaušević

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo posljednjih desetak godina dominiraju u svijetu fudbala, a zajedno su osvojili nevjerovatnih devet Zlatnih lopti.

Fudbaler Barcelone je nešto uspješniji od zvijezde Real Madrida jer je osvojio pet Zlatnih lopti, dok je Ronaldo osvojio jednu manje. Dominacija Messija i Ronalda počela je 2008. godine kada je Portugalac proglašen za najboljeg igrača svijeta nastupajući u dresu Manchester Uniteda.

Ipak, nakon toga Messi je preuzeo kormilo, te je osvojio četiri Zlatne lopte uzastopno. Na društvenim mrežama pojavile su se zanimljive fotografije Messija i Ronalda iz mladosti koje su "zapalile" internet. Jasno je da oni tada nisu mogli ni sanjati šta će sve ostvariti u narednih desetak godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi