Spriječena tragedija: PSG meta terorista
Foto: EPA

Pronađena bomba u blizini Parka prinčeva

Spriječena tragedija: PSG meta terorista

E. Čaušević
Teme:

Prije dvije godine teroristički napad uzdrmao je Pariz u toku utakmice Francuske i Njemačke koja se igrala na Stade de France.

Teroristički napada desio se u novembru 2015. godine u kojem je poginulo oko 130 osoba, a više stotina ih je povrijeđeno. Dvije eksplozije odjeknule su u blizini Stade de France na kojem se igrao prijateljski meč Francuske i Njemačke. Ta utakmica tada je prekinuta, a na stadionu je vladala ogromna panika.

Skoro dvije godine nakon tog napada Pariz je ponovo bio meta terorista koji su ovaj put ciljali Park prinčeva. Na ovom stadionu za vikend igrala se utakmice PSG-a i Bordeauxa, a na stadionu je prisustvovalo oko 50 hiljada navijača. 

Kako pišu mediji u Francuskoj teroristi su planirali napad na kraju ove utakmice jer je u samoj blizini stadiona pronađena bomba. Francuska policija je uhapsila petoricu osumnjičeni i objavila da je u posljednji trenutak spriječena tragedija na Parku prinčeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi