Srušena kuća u kojoj je Zidane odrastao

Tužne vijesti za građane Marseillea

Srušena kuća u kojoj je Zidane odrastao

E. Čaušević

Francuski mediji danas su objavili vijest da je u Marseilleu srušena kuća u kojoj je nekad živio Zinedine Zidane.

Legendarni fracuski fudbaler odrastao je u Marseilleu gdje je počeo i svoje prve fudbalske korake. Zidane je živio u siromašnom dijelu ovog francuskog grada koji je danas dosta preuređen.

Ipak, francuski mediji prenijeli su danas da je kuća u kojoj je odrastao Zidane srušena. Naime, vlasti u Marseilleu planiraju graditi nekoliko zgrada u nekadašnjem naselju trenera Real Madrida, na udaru je bila i njegova kuća.

Iako su mještani ovog naselja pokušali da spriječe rušenje kuće i od nje naprave muzej, na kraju nisu uspjeli u svojim namjerama. O rušenju ove kuće danas je obaviješten i Zidane, ali nije imao komentar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi