Stigla je nova i luđa verzija Balotellija

Englezi o Niangu

Stigla je nova i luđa verzija Balotellija

E. Škorić

Mario Balotelli je napustio Englesku, ali došao je M'Baye Niang, pa je fanovima Premier lige zagarantovano uzbuđenje do kraja sezone.

Niang je iz Milana prešao u Watford i u debiju za novi klub postigao je pogodak. O njemu su otočki mediji izvijestili kao o novom Balotelliju, koji je boravio u Manchesteru i Liverpoolu, te je u tom periodu zbog svih nestašluka bio urnebesno zabavan novinarima i javnosti.

Dvadesetdvogodišnji Niang je, kao i Balotelli, u Englesku došao iz Italije i nekako se može staviti poveznica između njih dvojice. Niang je, kao i njegov nekadašnji saigrač iz Milana, imao brojne skandale.

U februaru prošle godine imao je saobraćajnu nesreću koja je izazvana jer je konzumirao alkohol. Tada je samo lakše povrijeđen, ali je i ranije zbog nepažnje i alkohola morao na suđenje. 

S automobilom je skrivio veliku nesreću u Montpellieru i tada je povrijeđeno 11 ljudi, a mladi napadač je "zamalo ubio desetak ljudi" (citat iz francuskih medija). Nakon sudara dobio je 18 mjeseci zatvorske kazne.

Zbog kršenja policijskog sata bilo mu je zabranjeno da nastupa za mladu francusku reprezentaciju godinu dana, a dok je bio u Milanu na društvenim mrežama je objavljivao blesave video zapise, kao naprimjer onaj kada skače sa krova u bazen ispod.

Čak je imao bizaran incident na ulicama Milana kada ga je zavodio transvestit. Uostalom, previše ga se moglo vidjeti u noćnim provodima sa djevojkom Emilie Fiorelli, a premalo na nogometnim terenima. Ostat će upamćen i po ludim frizurama, a ko zna što će tek praviti sada kada je stigao u Englesku. Za njega i njemu slične igrače nema granica. 

Niang je karijeru počeo u Caenu gdje je u 30 mečeva dao pet golova, dok je u Milanu odigrao 67 mečeva uz osam golova. Igrao je potom na posudbama u Montpellieru i Genoi, a sada je posuđen Watfordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi