Street Dance Challenge 2012 – još veći, bolji, zabavniji!
30. juna takmiče se najbolji plesači iz cijele regije

Plesni spektakl ponovo na Trgu ispred BBI Centra

Street Dance Challenge 2012 – još veći, bolji, zabavniji!

Sponzorski tekst

Sarajevo će i ove godine biti domaćin najvećeg regionalnog hip hop i bboy plesnog takmičenja. Street Dance Challenge 2012 i ove godine će na Trgu ispred BBI Centra okupiti najbolje iz cijele regije i šire.

U subotu, 30. Juna u 20.30 h svoja umijeća predstavit će plesači. iz Francuske, Švedske, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore...  Takmičit će se u tri kategorije: Bboy battle 2 vs 2; Hip hop Battle 2 vs 2 i grupno takmičenje za najbolju koreografiju.

Street Dance Challenge ugostit će imena dobro poznata na evropskoj hip hop plesnoj sceni: Cico (Italija), Nono  iz najpoznatije francuske plesne skupine Vagabond Crew, Marc Sailer (Njemačka)i Miha Furlan (Slovenija).

„Ponosni smo što ove godine, zahvaljujući prijatelju projekta Red Bullu, možemo ugostiti najpoznatijeg breakdancera u Europi. Cico nam stiže  iz Italije.  "Prince of Power", kako ga zovu,  drži svjetski rekord iz 1990-ih, ostvaren vrteći se nevjerovatnom brzinom na jednoj ruci, ističe organizator ovog događaja Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra.

Cico je osvajač je brojnih nagrada. Trenutno je član „Spinkings crew“. Sudjelovao je u mnogim događajima, uključujući RED BULL BC ONE 2005 & 2007 i pobjeđivao je najznačajnije betlove širom Evrope. Sudjelovao je u nekoliko TV projekata, a 2009. godine je prvi put bio sudija na RED BULL BC ONE. Inspiraciju u kreiranju plesnih koraka uzima od junaka iz filmova X-Men, Fantastic 4, Spiderman i Daredevil, ali i iz sporta kao što je Formula 1, Motorcross i Freestyle ECC. Cico je učinio sve kako bi otkrio magiju neophodnu za letenje.



Budući da i ove godine na Street Dance Challengu želi sudjelovati više od 200 takmičara, u toku dana bit će održane kvalifikacije, a finale je planirano za 20.30 h.


Amer Rizvić, jedan od takmičara, dvostruki breakdance prvak Švedske,bh porijekla.

Osim plesnih pokreta koje će takmičari i sudije pokazati na Trgu ispred BBI Centra, planirane su i hip hop i bboy radionice koje će se održati prije početka kvalifikacija.

BBI Centar se i ove godine, u saradnji sa partnerima,  pobrinuo za odličnu produkciju i organizaciju eventa.
Publiku očekuju i nagrade kao što je VIP ulaznicu za EXIT festival  za sva 4 dana. Sretnik iz publike bit će izvučen za vrijeme eventa.

Stoga, ne zaboravite – Street Dance Challenge 2012, 30. Juni u 20.30 h na Trgu ispred BBI Centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.