Sve je to fudbal: Ko se zadnji smije, najslađe se smije!

Kurzuwa provocirao, pa ostao osramoćen

Sve je to fudbal: Ko se zadnji smije, najslađe se smije!

Susret mladih reprezentacija Švedske i Francuske ponudio je i svoje 'treće poluvrijeme' a glavni akteri bili su Layvin Kurzawa i John Guidetti.

Nakon što je Francuska u prvom susretu baraža slavila sa 2:0, revanš u Švedskoj ponudio je mnogo drame. Švedska je vodila sa 3:0 i to je bio rezultat koji ih šalje na Evropsko prvenstvo, a onda je u 87. minuti Kurzawa pogodio za 3:1 i tako Francusku doveo pred plasman na prvenstvo. Gol je proslavio izuzetno nesportski, 'unosivši' se u lice Guidettiju i provocirajući ga.

Ipak, samo minut kasnije nakon jednog kornera Lewcicki je pogodio za 4:1 i taj gol je odveo Švedsku na Evropsko prvenstvo. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih fudbalera, koji su Kurzawi uzvratili istom mjerom. 

Potez fudbalera Monaca izazvao je mnogo polemike i kritika širom Evrope, a bivši selektor Tricolora Domenech nazvao ga je "idiotom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.