Svjetska cliff diving elita na korak do Starog mosta

Posljednja stanica prije Mostara

Svjetska cliff diving elita na korak do Starog mosta

Sponzorski tekst

Do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju preostala je još samo jedna stanica, predstojećeg vikenda u Teksasu. Svega dvije sedmice nakon toga, 15 i 16. septembra, njihove spektakularne skokove gledaćemo uživo na Starom mostu u Mostaru.

Ljetna pauza u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu 2017 se bliži kraju, i najbolji svjetski skakači i skakačice se vraćaju takmičenjem na Hell's Gateu (Teksas, SAD) u nedjelju 3. septembra. Prvi dio sezone ponudio je uzbudljiva takmičenja i pregršt iznenađenja. Na čelu poretka muškaraca je legendarni Kolumbijac Orlando Duque, dok je kod žena vodeća aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija). No, u obje konkurencije stanje je vrlo neizvjesno, tako da nesumnjivo predstoji žestoka borba za titule.

Preko Teksasa do Mostara 

Takmičenje u Teksasu je ujedno i posljednje prije nego cliff diving karavan stigne u našu zemlju. Na Starom mostu u Mostaru, 15 i 16. septembra gledaćemo 14 skakača i osam skakačica, najboljih na planeti. Svoje vratolomne skokove od kojih zastaje dah izvodit će s visine od 27 metara (muškarci) to jest 21 metara (žene). Biće to treći dolazak Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u grad na Neretvi, a sudeći po prethodna dva - u Mostaru se može očekivati još jedan spektakl. 

U međuvremenu, pogledajte video najavu takmičenja u Teksasu OVDJE.

Svjetsku cliff diving elitu možete gledati u direktnom prenosu takmičenja na Hell's Gateu 3. septembra od 22:00h na www.cliffdiving.redbull.com, Red Bull TV i Facebooku, a nepune dvije sedmice nakon toga i uživo na Starom mostu.

Za sve informacije i vijesti o prvenstvu, pratite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi