Tako mali, a već majstori: Pogledajte dječiji El Clasico!

Utakmica koju jednostavno morate vidjeti

Tako mali, a već majstori: Pogledajte dječiji El Clasico!

El Clasico je najspektakularnija utakmica na svijetu koja uvijek nosi naboj koji uzrokuje nevjerovatno rivalstvo na relaciji Barcelone i Real Madrida.

Susreti ova dva kluba izazovaju ogroman interes javnosti, pa se tako prate čak i međusobne utakmice najmlađih selekcija klubova iz Madrida i Katalonije.

Tako je danas odigran El Clasico u kategoriji popularnih 'pjetlića', odnosno u dječaka do 12 godina. Barcelona je slavila sa 2:0, a pored dva gola mlade nade kluba sa Nou Campa su u potpunosti nadigrale svoje vršnjake iz Madrida i propustile nekoliko prilika da do koljena dotuku svoje najveće rivale.

View post on imgur.com

Simpatično je vidjeti kakvu količinu entuzijazma nosi ovaj dječiji El Clasico, kojeg u Španiji zovu Mini Clasico. Igrači obje ekipe su tako mali, a već znaju sve sa loptom, u šta smo se u potpunosti uvjerili gledajući sažetak ove utakmice.

Barcelonini i Realovi dječaci se na terenu ponašaju baš kao i njihove mnogo starije kolege iz prvih ekipa ova dva kluba, a vidjeli smo sjajne poteze i driblinge, jedan izuzetan pogodak iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, simpatično i pomalo komično protestovanje fudbalera kod suca, ali i onu najiskreniju moguću radost Barcinih mališana.


Usput, ako nekoga interesuje, dječak koji je postigao eurogol iz slobodnog udarca zove se Toni Caravaca, ima 12 godina i jedan je od najtalentovanijih polaznika čuvene La Masije. Pa, zapamtite to ime, možda ga budete često slušali za sedam, osam godina...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi