Tavecchio optužen za seksualno uznemiravanje

Skandal u Italiji

Tavecchio optužen za seksualno uznemiravanje

E. Škorić

Predsjednik Itaijanskog nogometnog saveza (FIGC) Carlo Tavecchio (74) u ponedjeljak je podnio ostavku.

Tavecchio se na ovaj potez odlučio nakon velikog pritiska javnosti, pošto reprezentacija Italije nije uspjela da izbori plasman na Svjetskog prvenstvo, mada je imala priliku da to napravi u baražu protiv Švedske.

Selektor Gian Piero Ventura je otpušten prošle srijede, potvrđeno je nakon sastanka u Fudbalskom savezu Italije, a jučer je Tavecchio na sjednici tamošnjeg Saveza kazao da se povlači uz izvinjenje svim Italijanima.

No, baš u tom trejnutku italijanski meiji objave kako je Tavecchio optužen za seksualno uznemiravanje anonimne ženske osobe, koja je navodno optužila 74-godišnjeg Tavecchia da ju je dirao u svom uredu, kada je ova došla na razgovor za posao.

Ona tvrdi da ju je počeo dirati nakon što je navukao zavjese u prostoriji kako niko ne bi vidio incident, te ističe da je to samo jedan mali incident i da je pravo pitanje šta je sve inače radio.

Tužba je podnesena tužitelju u Rimu, a La Stampa tvrdi da postoje zvučni dokazi i video snime koje bi mogle da budu dokaz tvrdnjama neimenovane ženske osobe. Tavecchio ranije nije bio optužen za bilo kakav zločin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije