Toyota predstavila novog člana Auris porodice

Auris Touring Sports

Toyota predstavila novog člana Auris porodice

M. Skaka
Teme:

Spoj svestranosti i dinamičnog dizajna, sa pametno iskorištenim prostorom i velikim prtljažnikom, novi Auris Touring Sports najnoviji je član Auris porodice, koji je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Parizu.

Karavanske verzije automobila trenutno učestvuju sa 25% u prodaji u glavnom C-segmentu, a novi Auris Touring Sports će biti prvi karavan u segmentu dostupan i u hibridnoj tehnologiji, uz  benzin i dizel pogonske varijante.

Kao i kod novog Aurisa hatchback verzije, energični i dinamični vanjski dizajn maksimizira potencijal aerodinamičnih prednosti nastalih uslijed činjenice da je ovaj model niži i sa spuštenim centrom za gravitaciju. 

Dok zadržava isto međuosovinsko rastojanje od 2600 mm, Touring Sports je za 28,5 cm duži od hatchback varijante, s kojom dijeli i prednji, prepoznatljivi Toyota Under Priority dizajnerski izričaj sa Keen Look detaljima, koji novom karavanu daju moćnu, ali i elegantnu pojavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.