Toyota Yaris Hybrid - kralj štednje

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid - kralj štednje

Sponzorski tekst
Teme:

Toyota Yaris Hybrid proglašen je u Njemačkoj najboljim štedljivcem goriva. Toyota Yaris Hybrid je bila najuvjerljivija s najnižom cijenom po kilometru: Ako vozite, na primjer, ne više od 7.500 km godišnje, to će platiti samo € 0.62/km. Niti jedan drugi automobil s alternativnim pogonom ili s vrlo učinkovitim benzin ili dizel motorom, s ovim se ne može mjeriti

 

 ''Auto Bild'' je radio komparacijski test među malim vozilima s konvencionalnim ili alternativnim pogonom, s početnom cijenom od 16.950 €. Toyota Yaris Hybrid je ostvario značajnu prednost u odnosu na konkurente – hybrid ne može nikako biti jeftiniji, smatraju test vozači.

 

 

Najbliži suparnik je € 0.11/km skuplji. Veći broj prijeđenih kilometara, manji trošak po kilometru. Osim potrošnje goriva to, također, uključuje amortizaciju i fiksne troškove, kao što su porezi, osiguranje i održavanje. Na godišnjoj kilometraži od 15.000 i 30.000 km ovaj ekonomični mali automobil, također, ima svoje prednosti pri čemu troškovi padaju na 0,37 € i € 0.29/km – sve je to snažno presudilo u ovom testu.

 

Uz dnevne vožnje udaljenosti oko 40 km, vozači koji koriste Toyota Yaris Hybrid plaćaju u prosjeku samo 14,76 € za gorivo i fiksne troškove. Drugoplasirani u testu je 2,44 € skuplji.  Trećeplasirani je Toyota Prius Plug-in Hybrid, još jedan model japanskog proizvođača, kod kojeg gorivo i fiksni troškovi iznose oko 20,68 €.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.