Trump ne da bivšem napadaču Uniteda da uđe u SAD

Dwight Yorke u problemima

Trump ne da bivšem napadaču Uniteda da uđe u SAD

E. Čaušević

Dolazak Donalda Trumpa na mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država izazvao je dosta problema koji nisu zaobišli ni sportiste diljem svijeta.

Novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država uveo je stroge mjere za one koji žele posjetiti ovu zemlju, a trenutno je na snazi i zabrana ulaska za državljane sedam muslimanskih država sa Bliskog istoka. Ipak, ovu zabranu na svojoj koži osjetio je i nekadašnji napadač Manchester Uniteda.

Naime, Dwight Yorke je najbolje dane svoje karijere proveo na Old Traffordu, a nakon što je okačio kopačke o klin nastavio se baviti fudbalom i igrati na humanitarnim mečevima širom svijeta. Upravo je ovaj ambasador Crvenih đavola želio doputovati u Miami kako bi učestvovao na humanitarnoj utakmici. No, došao je samo do aerodroma.

Yorkeu je zabranjen ulaz u Sjedinjene Američke Države jer u svom pasošu ima pečat Irana, odnosno boravio je u Iranu prije nekoliko mjeseci. Podsjećamo, Iran je jedna od sedam zemalja koja je na "crnoj" listi Donalda Trumpa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi