U Japanu igra mečka
C63 AMG Performance SE

C63 AMG Performance SE

U Japanu igra mečka

Njemački prizvođač iz Stuttgarta odlučio je počastiti kupce iz zemlje izlazećeg sunca posebnom verzijom svog C63 AMG modela.

Nova C63 AMG Performance Studio Edition je modifikovana kako izvana i iznutra tako i pod haubom. Ofarbana je crnom mat bojom i stavljene su devetnaest inčne crne aluminijumske felge sa crvenim rubom.  Kočiona klješta su također u crvenoj boji a urađene su  i unikatne ispušne cijevi.

 

Crveno - crna kombinacija je korištena i u unutrašnjosti. Stavljeni su posebni ukrasni karbonski obrubi a kožna sjedišta, podmetači i umetci su ručno rađeni kao i većina sitnih detalja u automobilu, poput igli za zaključavanje.

 

AMG je dodatno preradio motor, tako da je snaga 6.2 litrenog V8 motora povećana sa 451 na 480 konjskih snaga.

 

Automobil će se pojaviti na japanskom tržištu u novembru ove godine a cijena će biti oko 155 hiljada eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti