U OKC-u je od danas svaki dan Dan Russella Westbrooka
Foto: EPA

Gradonačelnik Oklahoma Cityja odlučio

U OKC-u je od danas svaki dan Dan Russella Westbrooka

Russell Westbrook je potpisao petogodišnje produženje ugovora s Oklahoma City Thunderom vrijedno 205 miliona dolara, te će još dugo ostati glavna uzdanica eve ekipe.

Vijesti o produženju saradnje su obradovale sve stanovnike Oklahoma Cityja, uključujući i gradonačelnika ovog grada, koji se odlučio na zanimljiv potez.

Odlazak Kevina Duranta u Golden State je za navijače ovog kluba, ali i sve stanovnike Oklahome predstavljao izdaju, dok je Westbrook, nakon produženja ugovora, postao heroj Oklahoma Cityja.

Kako bi pokazao koliko grad cijeni Westbrookovu odanost, gradonačelnik Oklahoma Cityja Mick Cornett je odlučio, zvaničnim dokumentom, proglasiti svaki, ali baš svaki dan u ovom gradu Danom Russella Westbrooka.

Mada se mnogima može činiti kao šala, na zvaničnom Twitter profilu gradske uprave Oklahoma Cityja je objavljena i fotografija gradonačelikovog "proglasa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi