U subotu u Sarajevu najveće regionalno plesno takmičenje

Oko 300 učesnika Street Dance Challenge 2012

U subotu u Sarajevu najveće regionalno plesno takmičenje

A. Haznadarević

Oko 300 takmičara dio su plesnog takmičenja MTV presents: Street Dance Challenge Sarajevo 2012, koje će se održati ove subote, 30. Juna. U okviru programa, u tri kategorije (Bboy battle 2 vs 2; Hip hop Battle 2 vs 2 i najbolja koreografija) predstavit će se plesači iz Francuske, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore...

Već neko vrijeme na balkanskom MTV-u se vrti novi spot Street Dance Challenge, rađen upotpunosti u domaćoj produkciji. Kreativno rješenje uradili su Selma Operhal & Johan Puig iz Agencije Mark IN, a snimanje i postprodukciju vrhunski je odradio Source Production. Glavnu ulogu u spotu ima Benjamin Zametica, plesač Fresh Generation.

Video spot novi: http://www.youtube.com/watch?v=XtQTKqpicZE

„Već treću godinu Street Dance Challenge Sarajevo gradi regionalni brend. Iako je nekada bilo teško okupiti ekipe iz drugih država , sada je taj zadatak znatno lakši jer se učesnici sami javljaju. U protekle 3 godine obilazili smo događaje ove vrste u regionu i zasigurno mogu reći da je ovo najveći regionalni plesni događaj“, ističe organizator događaja Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra.

Za fer suđenje bit će zaduženi dokazani evropski bboy i hip hop plesači, osvajači brojnih nagrada: Cico iz Italije, Nono iz Francuske, Marc iz Njemačke, Miha Furlan iz Slovenije.

 

U Sarajevo u ulozi sudije, zahvaljujući prijatelju projekta, dolazi Cico, najpoznatiji breakdancer u Europi, kojeg zovu "Prince of Power", i drži svjetski rekord iz 1990-ih, ostvaren vrteći se nevjerovatnom brzinom na jednoj ruci.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=CLw2UAkZRMM&feature=related

Nono iz Francuske (Grenoble) pleše breakdance već 15 godina. Tek 2002. godine pridružio se  najpoznatijoj francuskoj plesnoj skupini Vagabond Crew-u, kada su iste godine osvojili UK Champs , 1. mjesto na French Cup, te 2. mjesto na Boty 2002. Tu su i uspješni plasmani na B reak on Stage 2005, Boty 2006 (show & battle) UK Champs 2010 & 2011, Boty 2011 (show & battle) Marc Sailer (Stuttgart) pleše već duži niz godina. The Gum (guma) kako ga zovu pleše i hip hop i breakdance, a učestvovao je u njemačkom show-u You Can Dance.

Miha Furlan (Ljubljana) hip hop pleše 8 godina, a mogli ste ga vidjeti kao učesnika slovenačkih, regionalnih, evropskih i svjetskih prvenstava gdje je osvajao prva tri mjesta u svim kategorijama hip-hop kao plesač i koreograf. Kao dio Artifex Crew-a natjecao se u emisiji "Slovenia’s Got Talent" i došao do finala.

Događaj se odvija na 3 lokacije: sala PK Romantik u Holiday Inn-u gdje će u 10:00 h biti održane radionice za breakdancere, kinu Kriterion, gdje će u 15.00 održati se kvalifikacije, te Trg ispred BBI Centra gdje će u 20:30 početi polufinalne i finalne plesne bitke (battle) te takmičenje za najbolju koreografiju.

Publiku očekuje i nagrada, VIP ulaznica za EXIT festival za sva 4 dana. Sretni dobitnik iz publike bit će izvučen za vrijeme eventa.

Organizator događaja je BBI Centar uz tehničku podršku Agencije Linden. Prijatelj projekta Red Bull pobrinuo se za dolazak članova žirija. Medijski pokrovitelji događaja su: klix.ba, MTV, Kanal 1, RSG, RSG1 Sarajevo, Urban Magazin, Sarajevo Navigator, Crna ovca.

Stoga, ne zaboravite – Street Dance Challenge 2012, 30. juni u 20.30 sati na Trgu ispred BBI Centra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.