Učestalost uhićenja po sportskim ligama: MMA, NBA, NHL...

Sukobi sa zakanom

Učestalost uhićenja po sportskim ligama: MMA, NBA, NHL...

Dž. Mrakić

Većina sportaša vodi se onom da je „u zdravom tijelu – zdrav duh“, međutim, ipak ima onih koji tu i tamo skrenu s tog puta.

Iako se NFL igrači češće provlače po vijestima zbog nasilja, vožnje pod utjecajem opojnih sredstava i ostalih transgresija, NBA igrači su zapravo ti koji čine najviše „zločina“.

Ben Morris u svom radu pokazao je da je 3.8 % NBA igrača počinilo neki zločin prošle godine, u odnosu na postotak od 2.3% koji otpada na NHL igrače.

Primjera radi, prošle godine bilo je 17 NBA uhićenja u odnosu na 447 košarkaša, a u pet od zadnjih šest godina NBA igrači su bili ispred ostalih sportaša po broju počinjenih zločina.

Zanimljivo, MMA borci su tek na četvrtom mjestu, a prema Morrisovoj analizi najdisciplinovaniji van terena su igrači nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti