Vardyjeva akademija fudbala pravi hit u Engleskoj

Više od 1,500 prijava

Vardyjeva akademija fudbala pravi hit u Engleskoj

E. Čaušević

Napadač Leicestera, Jamie Vardy, prošle godine odlučio je da pokrene novi biznis, odnosno da otvori akademiju fudbala za djecu.

Vardy je prošle sezone briljirao u Premiershipu, te je na kraju s Leicesterom osvojio titulu prvaka Engleske. Poznato je da je ovaj napadač prolazio kroz teške trenutke u svojoj karijeri, te je upravo zbog toga odlučio da otvori akademiju kako bi pomogao djeci.

Njegov novi projekat uskoro treba da zvanično počne, a sjajne vijesti za napadača Leicestera su da je njegova akademija pravi hit. Naime, više od 1,500 dječaka apliciralo je za ovu školu fudbala, što je daleko više nego što se prvobitno očekivalo.

Vardy je jučer saznao da je među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, ali informacija o njegovoj akademiji dodatno mu je uljepšala dan. "V9" škola fudbala trebala bi početi za nekoliko dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi