Vedad Ibišević posjetio vrtić u Potočarima

Pokazao ljudsku veličinu

Vedad Ibišević posjetio vrtić u Potočarima

Vedad Ibišević, bh. reprezentativac i nogometaš berlinske Herthe, posjetio je jučer dječiji vrtić Poletarac i igraonicu Drugarstvo Potočari - Srebrenica. 

Krajem augusta Ibišević je donirao neophodnu opremu (dječije stolove, igračke i ostale potrepštine) ovom vrtiću, a okupljanje reprezentacije je iskoristio da svoje slobodno vrijeme provede družeći se sa djecom. 

Iznenadna posjeta napadača bh. reprezentacije je obradovala mališane koji su ga dočekali sa osmijehom na licu. Također, čovjek koji je mnogu puta do sada obradovao naciju svojim golovima, bio je izuzetno sretan. 

"Presretan sam. Osmijeh na licima djece je nešto što nema cijenu. Djeci treba obezbjediti sve uslove koje imaju i djeca u razvijenim zemljama i pokazati da je sve moguće. Ne smijemo uskratiti djeci pravo na snove", kazao je Ibišević. 

Ibišević je posjetio objekat i uvjerio se da djeca imaju pažnju i dobre uslove, pa je dogovorio i rješenje problema sa grijanjem kako bi djeca i tokom zime mogla koristiti sve prostorije vrtića. Pored grijanja bolna tačka vrtića je i toaleti koje koriste mališani, tako da će Vedad finansirati i ovu sanaciju.

Vedad je naglasio kako će i u budućnosti donirati neophodne stvari kako bi se rad vrtića još više poboljšao. Inače, Ibiševićeva misija je da pored nogometa donosi radost djeci i da doprinese izgradnji boljeg bh. društva. Uvijek trži mogućnosti da doprinese da djeca imaju što kvalitetnije uslove života i školovanja.  Do sada je učestvovao u brojnim akcijama u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.