Velika uzbuđenja u grupama G i H

Poznati učesnici ¼ finala

Velika uzbuđenja u grupama G i H

O. Lekić

U nedjelju, 07.02.2016. godine, utakmicama u grupama G i H, nastavljena je druga faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati u grupama E i F: Nova Ambienta-Saraj polje: Demus Dobrinja (7:3), Gazi Husrev-beg: Nedžarići (0:1), Krajina: Kovači (6:4), Grbavica I : Crna Rijeka (6:6), Svitanje Stari Grad : Penny Plus Vogošća (4:5).

Drugo kolo u grupama G i H, donijelo je uzbudljive i neizvjesne utakmice te odlučilo koje ekipe nastavljaju takmičenje.

U derbiju drugog kola prema izboru posjetilaca i gledalaca, sastale su se ekipe Gazi Husrev-bega i Nedžarića.

Utakmica koje je direktno odlučivala o daljem plasmanu. Kako je ulog bio veliki, tako su se i ekipe od početka postavile. Dosta opreza, bez velikih rizika, gdje se čekala greška protivnika. Iz jedne akcije koja nije puno obećavala, Nedžarići su poveli. Nastavak utakmice donio je pritisak Gazija i nekoliko velikih šansi koje nisu uspjeli realizirati. Ekipi Gazija ostaje sigurno žal za propuštenim prilikama, dok su Nedžarići izvojevali veliku pobjedu i ostvarili veliki uspjeh plasmanom u završnicu takmičenja.

U drugoj utakmici, grupe G, ekipa Nova Ambienta Saraj Polje je pobjedila ekipu Demus Dobrinje.

Utakmica je donijela dobar fudbal i neizvjesnost u prvom poluvremenu gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Duža klupa i veći izbor igrača donijeli su prevagu u utakmici ekipe Nove Ambiente. Ovom pobjedom Nova Ambienta je osigurala prvo mjesto u grupi dok je Demus ovim porazom izgubio šanse za prolaz u ¼ finala.

U grupi H, Krajina je hrabro odigrala protiv pojačane ekipe Kovača i pokazala da je poraz u prošlom kolu bio samo loš dan. 

U istoj grupi, iznenađenje kola je napravila ekipa Crne Rijeke koja je izborila neriješen rezultat protiv favorizovane ekipe Grbavice I. Iako su napravili kiks u ovoj utakmici, zadržali su prvo mjesto u grupi i sa jednim bodom obezbjedili plasman dalje.

U grupi za opstanak, ekipa Penny Plusa je izborila prvu pobjedu u ligi te tako svoj jubilarni nastup završila sa prvom pobjedom u MLFP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi