Virtualna utakmica: Ibišević protiv šampiona Mirze

Nastavak video priče o virtualnoj utakmici

Virtualna utakmica: Ibišević protiv šampiona Mirze

E. Čaušević

Prije nekoliko dana predstavili smo trostrukog prvaka Austrije i prošlogodišnjeg šampiona Njemačke u virtualnom nogometu, Mirzu Jahića, koji se u Berlinu upoznao sa bh. reprezentativcem Vedadom Ibiševićem. Donosimo nastavak video priče o virtualnoj utakmici, to jest Mirzinom izazovu Vedadu da se okušaju u virtualnom bundesligaškom duelu Köln-Hertha.

Vedad je izabrao svoj aktuelni klub Herthu, dok je Mirza odabrao Koln, ekipu kojoj je Ibišević postigao dva gola ove sezone, što su ujedno bili njegovi prvi pogoci za novi klub. U videu pogledajte sažetak dva virtualna meča između Kölna i Herthe, i otkrijte kako se Vedo bez zagrijavanja suprotstavio virtualnom prvaku.

Ibišević je u prvi meč ušao dosta opušteno, s osmijehom na licu, spreman za zabavu, dok profesionalni gamer ništa nije prepuštao slučaju. Čvrsto je držao svoj džojstik i susret započeo uz punu koncentraciju. Bez pokazivanja emocija na licu, bez treme i respekta prema našem proslavljenom reprezentativcu, Mirza je krenuo punom snagom i prvi susret riješio uvjerljivo u svoju korist.

Bez pauze, odmah su započeli i drugi meč u kojem je Ibišević pružio jak otpor i u nekoliko navrata ozbiljno zabrinuo Mirzu koji je – kako je na kraju i sam priznao – morao iskoristiti nekoliko profesionalnih trikova za koje se nije nadao da će mu zatrebati u ovom susretu. Očito da Köln kao protivnik "leži" Ibiševiću pa je – kao i u stvarnoj utakmici u kojoj je postigao dva gola, svoje prvijence u dresu Herthe – i u virtualnoj igri ozbiljno uzdrmao FIFA prvaka, koji je na kraju čestitao Vedi na sjajnom otporu koji je pružio.

Bilo je to prije svega jedno lijepo druženje naša dva šampiona koja su sklopila prijateljstvo, a za sami kraj Mirza je Vedi pokazao nekoliko trikova koji su možda već koristili Ibiševiću za izvanrednu asistenciju petom u kup utakmici protiv Nürnberga u četvrtak 16. decembra, kada je Hertha slavila sa dva gola prednosti i plasirala se u četvrtfinale kupa. Ibišević je, naravno, bio jedan od najboljih pojedinaca i u ovom susretu, i tako nastavio niz izvanrednih igara za klub iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.