Više od 3.500 djece će bodriti najbolje skijaše skakače

Ispod skakaonice Gorišek

Više od 3.500 djece će bodriti najbolje skijaše skakače

Najbolji svjetski skijaški skakači okupili su se danas na Planici da pokušaju da se plasiraju na finalno takmičenje sezone Svjetskog kupa.

Njih će ispod skakaonice braće Gorišek bodriti više od 3.500 djece, roditelja i nastavnika. Ovo je 37. godina zaredom da najveća osiguravajuća kuća u Sloveniji omogućava mladim generacijama da uživaju u jednom od najvažnijih sportskih događaja u zemlji. 

Kao što tradicija nalaže, finale skijaških skokova sezone se dešava na Planici. Pored kvalifikacionog kruga koji se dešava u četvrtak, tu su pojedinačna takmičenja u petak i nedjelju, te ekipno takmičenje u subotu. Zavarovalnica Triglav podržava skoro 50 godina skijaške skokove na Planici i glavni je sponzor događaja i ove godine. Četvrtak, dan kvalifikacija, je izdvojen za djecu iz cijele Slovenije već više od tri i po decenije. Ove godine je na redu 37. Triglav generacija.

Nezaboravan dan u zapanjujućem prirodnom okruženju

Ovog puta Triglav je pozvao više od 3.500 osnovaca, djece iz zavoda, njihove staratelje i roditelje, nastavnike i 12 velikih porodica. Društvo je od početka projekta 1981. godine, privuklo više od 90.000 djece, roditelja i nastavnika na Planicu. "Teško je zamisliti ovaj festival sporta bez Zavarovalnice Triglav", kaže Tadej Čoroli, član Uprave Zavarovalnice Triglav . "Mi smo posvećeni ovom ključnom nacionalnom događaju od 1969. godine, i skijaški letovi na Planici su na neki način postali simbol veze koju Društvo osjeća prema svojim klijentima. 70 autobusa koji su doveli mlade na ovaj legendarni događaj su dodatni dokaz osjećaja odgovornosti koji imamo prema okruženju u kojem poslujemo - pružanje prilike djeci iz različitih društvenih sredina da svjedoče sportskom spektaklu i dožive nezaboravan dan u prekrasnom ambijentu i u društvu svojih prijatelja. Tako ih motivišemo da žive zdravo i bave se sportom."

Jedinstvena atmosfera na Planici

Prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa, Peter Prevc, kojeg zajedno sa njegovom braćom Domenom i Cenetom sponzorira Zavarovalnica Triglav, zna da velika planina, slovenački navijači i atmosfera dobrodošlice pružaju nešto posebno. "Za nas skijaške skakače iz Slovenije, Planica je vrhunac sezone. Let preko domaćih navijača, slijetanje na domaći teren - to je poseban osjećaj koji nam daje još više elana i povećava našu volju za pobjedom. Zahvaljujući Zavarovalnici Triglav, mlađi navijači dolaze u punoj snazi da nas bodre na prvi dan i oni uvijek doprinesu dobrom raspoloženju. "

Predvidite dužinu skokova sa novom aplikacijom

Popularni muzički zabavljač Zlatko će se pobrinuti za dobro raspoloženje najmlađih. Triglavov institut Vse bo v redu (Institut Sve će biti uredu)  će biti na mjestu događaja sva četiri dana festivala kako bi se pobrinuli za zdravu atmosferu. Sa svojom kampanjom 40 dana bez alkohola, sada već drugu godinu zaredom, a u saradnji sa radio stanicom Val 202, Institut će ohrabriti prisutne na festivalu da umjereno unose, ili se u potpunosti suzdrže od alkohola, nudeći besplatne dobrovoljne alko-testove za svakoga ko želi da pripazi na konzumaciju.

Ove godine Zavarovalnica Triglav nudi i nešto ekstra za sve one koji prate skokove na Planici, a posebno za one koji će ih pratiti putem malih ekrana: mobilna aplikacija Triglav Rekord. Postanite još veći dio Planica festivala tako što ćete se takmičiti sa drugima u predviđanju koliko daleko će svaki skakač letjeti. U ponudi je i mnoštvo atraktivnih nagrada za najbolja predviđanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi