Vlasnik West Hama želi pomoći beskućniku heroju
Foto: EPA

Pritekao u pomoć stradalima u terorističkom napadu

Vlasnik West Hama želi pomoći beskućniku heroju

Jedan od vlasnika West Hama David Sullivan je obećao bekusćniku koji je među prvima pritekao u pomoć nastradalim u terorističkom napadu u Manchesteru, u kojem su život izgubile 22 osobe, pomoći da "stane na noge".

Beskućnik Steve je spavao u jednoj od obližnjih uličica kada se napad desio, i odmah je potrčao u pomoć nastradalim osobama, većinom mlađe životne dobi.

Sullivan, koji je očito bio dirnut ovim Steveovim postupkom izjavio je za BBC da želi pomoći ovom hrabrom čovjeku tako što će platiti njegov smještaj za narednih šest mjeseci. Vlasnik West Hama je Stevea pronašao uz pomoć društvenih mreža, a na svom Twitteru je odmah objavio:

"Pronašli smo Stevea! Ovo pokazuje kako se moć društvenih mreža može koristiti za dobre stvari. Hvala svima koji su se uključili u njegov pronalazak. Pomogli ste promijeniti život jednog čovjeka."

"Čini se da mu je potrebna pomoć, želimo doznati ko je on i obezbjediti šest mjeseci besplatnog smještaja, kao i nešto novca da mu pomogonemo", oglasio se netom prije nego što je uspio saznati Steveov identitet Sullivan.

"Samo zato što sam beskućnik ne znači da nemam srca i da nisam čovjek. Oni su trebali moju pomoć , volio bih misliti da bi neko i meni pomogao kada bih se našao u takvoj situaciji", izjavio je Steve za ITV News, te dodao:

"To je bilo instinktivno, otići tamo i pomoći im...bilo je puno djece prekrivene krvlju, plakali su i vrštali."

"Morali smo izvlačiti eksere iz njihovih ruku, a nekoliko i iz lica male djevojčice...Morali smo pomoći. Da im nisam pomogao ne bih se mogao pomiriti sa činjenicom da sam ostavio tu djecu, a da ništa nisam učinio", dodao je na kraju beskućnik heroj.

Britanski mediji prenose da Sullivan želi Steveu pomoći i finansijski, ali i na način da pokuša pronaći zaposlenje za ovog plemenitog čovjeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi