Volvo S60 Polestar u prodaji?

Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar u prodaji?

SportSport.ba
Teme:

Limitirana serija Volvovog S60 Polestar koncepta bi se mogla početi proizvoditi i prodavati u Australiji a nakon toga, u ovisnosti kako ga Australijanci prihvate, bi se mogla proširiti i na ostatak svijeta.

 

Ove vijesti su procurile u australske medije iz izvora u Volvu. Polestar je izbacio čak i kratki teaser sa  informacijom " Limitirana edicija. Uskoro u Australiji." na kraju.

 

Otkako je otkriven prošlog juna, S60 Polestar, je kružio po raznim auto sajmovima, bio u garaži Jay Lenoa, trkao se sa budućom konkurencijom po raznim stazama, a skoro je i udomljen kod zainteresovanog kupca koji je nudio Volvu 300.000 dolara kako bi kupio automobil.

 

S60 Polestar je možda i najljuća mašina koja je napravljena od Volvo sedana. Iz modificiranog T6 motora izvučeno je 508 konjskih snaga uz 570 Nm obrtnog momenta. Sve je to lijepo upakovano sa manualnim šesterobrzinskim mjenjačem kako bi se snaga prenijela na sve točkove i pogurala ovaj automobil do stotke za 3.9 sekundi. Šira i niža karoserija, Brembove kočnice, Olinsove suspenzije i lagana "dijeta" kako bi se skinulo malo kilograma učinile su  ga ozbiljnim konkurentom  C63 AMG i M3 modelima.

 

Ostaje da se vidi da li će Volvo i Polestar zaista pustiti u proizvodnju ovaj koncept i kolika će mu biti cijena ali je nesumnjivo da bi ga bilo lijepo vidjeti na cestama širom  svijeta.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.