Vrijedne nagrade za najbolje bh. školske sajtove

Završen m:tel-ov projekat "Škole 2.0":

Vrijedne nagrade za najbolje bh. školske sajtove

Sponzorski tekst

Svečana dodjela nagrada povodom uspješno završenog projekta "Škole 2.0", koji je kompanija m:tel realizovala tokom posljednjih godinu dana, održana je u ponedjeljak 12. oktobra 2015. godine u holu Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, a tom prilikom uručena su priznanja najuspješnijim osnovnim školama učesnicama.

Riječ je o društveno odgovornom projektu koji je kompanija m:tel pokrenula krajem prošle godine, tako što je svim bh. osnovnim školama pružila jedinstvenu priliku da uz pomoć učenika besplatno pokrenu zvanične školske sajtove. U sklopu projekta, kompanija m:tel je svim učesnicama obezbijedila besplatan hosting i domen na dvije godine, kao i direktnu mentorsku podršku tokom trajanja akcije "Škole 2.0".

Osnovne škole širom BiH su prepoznale potencijal ovog projekta, a kao njegov rezultat izrađeno je 60 sajtova osnovnih škola. 

Odlukom stručnog žirija kompanije m:tel, škole čiji su učenici izradili najbolje sajtove su nagrađene laptop uređajima.

Tako je OŠ "Sokolac" iz Sokoca odnijela nagradu za najbolje dizajniran sajt, za funkcionalnost je nagrađen tim OŠ "Safvet-Beg Bašagić" iz Visokog, dok je banjalučka škola "Borisav Stanković" osvojila žiri kada je u pitanju originalnost školskog sajta.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, uručio je nagrade timovima škola, te naglasio da sajtovi izgledaju i funkcionišu odlično.

"Iako smo očekivali dobre rezultate, ovo nas je sve zaista prijatno iznenadilo. Ukoliko niste upućeni, nikada ne biste mogli pogoditi da su sajtove radili osnovci, a ovo je znak da je m:tel prepoznao potrebe najmlađih, te istovremeno pokazatelj kakvi talenti se kriju među učenicima osnovnih škola.  Mislim da ovo jasno ilustruje dugoročni društveni značaj i benefite koje sa sobom nosi projekat "Škole 2.0", a već sam jednom rekao i ispostavilo se da sam bio u pravu - osnovci su prave zvijezde ovog projekta", naglasio je Mišić, te pozvao sve prisutne da na laptopima koje je m:tel pripremio pogledaju sve  školske sajtove i uvjere se u kreativnost i znanje đaka širom BiH.

Nakon uručenja priznanja prisutnima su se obratili i predstavnici škola koje su dobile nagrade, te istakli značaj projekta "Škole 2.0". Predstavnici škola su takođe izrazili veliko zadovoljstvo učešćem u projektu "Škole 2.0", te se zahvalili kompaniji m:tel na stalnoj podršci tokom trajanja projekta, kao i na nagradama, koje su im kao najboljima uručene.

Kompanija m:tel i dalje nastavlja rad na ovom projektu, te će načiniti i jedinstveni adresar svih sajtova i kontakata osnovnih škola, koji će se naći na zvaničnom sajtu projekta  na adresi osnovneskole.ba, gdje se nalaze i ostali detalji o projektu "Škole 2.0". 

Najbolje sajtove možete pogledati na narednim linkovima:

-OŠ "Sokolac", Sokolac (dizajn)

-OŠ "Safvet - Beg Bašagić", Visoko (funkcionalnost)

-OŠ "Borisav Stanković", Banjaluka (originalnost)

I zaista, svakoj školi treba njeno parče web-a!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.