Wolfsburg ga doveo: Ovo je definitivno najčudnije pojačanje

Došao im gejmer u klub

Wolfsburg ga doveo: Ovo je definitivno najčudnije pojačanje

E. Škorić

DaveBtw je u finišu zimskog prelaznog roka potpisao za Wolfsburg.

Riječ je o engleskom igraču koji se profesionalno bavi igranjem video-igre FIFA. 

Dvadesetdvogodišnjak rođen u Wolverhamptonu će tako morati da nosi dresove Wolfsburga kada ide na turnire ili čak i kada igra mečeve preko interneta.

"Za mene je ogromna vijest da se klub kao Volfsburg uključio u svijet gejminga. Sve je počelo, logično, kao prosta igra kod kuće sa prijateljima, sa željom da budem najbolji među nama, a nedugo zatim sam dio pravog fudbalskog kluba. Ovo je potpuno novo tržište za njih, EA Sport raste iz godine u godinu, a ljubitelja i gledalaca je sve više. Wolfsburg je prepoznao potencijal i želi da bude prvi u ovome", kazao je mladić.

Iako nije uz Schurrlea, Dantea i ostale zvijezde Wolfsburga, on svakako, od kuće, uspješno obavlja treninge.

"Svaki dan odigram barem četiri ili šest trening utakmica. Trudim se da igram s ljudima koji su mi kvalitetom približni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi