Xavi i Puyol se oglasili povodom referenduma

Podrška glasačima

Xavi i Puyol se oglasili povodom referenduma

E. Škorić

Xavi Hernandez je danas poslao video poruku nakon nereda u Kataloniji gdje je jutros počeo referendum.

Katalonski birači jutros su izašli na referendum kako bi se izjasnili o nezavisnosti ove pokrajine, ali situacija je napeta i policajci su se već sukobili sa građanima na nekim biračkim mjestima.

U Barceloni i Gironi je policija odgurivala birače, a nakon svega se oglasio legendarni veznjak španske reprezentacije i Barcelone, Xavi, koji je poslao video poruku.

"Sramota je šta se danas dešava u Kataloniji. U jednoj demokratskoj državi ljudi bi imali pravo da izađu i da se izjasne. Moja podrška ide za Kataloniju", poručio je Xavi.

Carles Puyol, bivši kapiten Barcelone, također je pozvao građane da izađu glasati, dok je istog mišljenja i Victor Tomas, kapiten rukometaša Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi