Zanimljiv životni put El Hadjija Dioufa

Bavi se politikom

Zanimljiv životni put El Hadjija Dioufa

M. Šljivak

Kontroverzni senegalski fudbaler El Hadji Diouf završio je profesionalnu karijeru 2015. godine.

Nekadašnji član Liverpoola, te mnogobrojnih engleskih i francuskih klubova, odlučio se na zanimljivu karijeru nakon fudbala. Okrenuo se politici i on će u naredne dvije godine biti član senegalskog parlamenta.

"Naredne dvije godine ću biti u parlamentu. Mislim da mogu mnogo toga promijeniti, posebno u sportu. Politika me interesuje i izabrao sam ovaj posao pored trenerske karijere. Međutim, uvijek sam spreman savjetima pomoći u fudbalu, ali politika je sada moj izbor", rekao je Diouf.

Ovaj fudbaler je u centar pažnje došao 2002. godine kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu u dresu reprezentacije Senegala.

Odmah nakon Mundijala prešao je iz francuskog Lensa u Liverpool, a potom je igrao još za Bolton, Sunderland, Blackburn, Rangers, a karijeru je  završio u malezijskom klubu Sabah.

Dva puta je izabran za najboljeg afričkog fudbalera, a za nacionalni tim je odigrao 69 utakmica i postigao je 21 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi