Čeferin na sastanku u Predsjedništvu BiH i Vijeću Ministara

Predsjednik UEFA sutra navečer u Sarajevu

Čeferin na sastanku u Predsjedništvu BiH i Vijeću Ministara

Nakon Michela Platinija, prvi čovjek na čelu UEFA koji će posjetiti Sarajevo i Nogometni savez BiH, bit će aktuelni predsjednik Evropske fudbalske asocijacije Aleksander Čeferin. 

Slovenac je dokazani prijatelj našega fudbala, a između ostalog na čeko ove organizacije došao je i zbog podrške od strane našega Nogometnog saveza, kao i ostalih regionalnih saveza.

U svome dosadašnjem radu Čeferin je aktualizirao niz pitanja vezanih za razvoj fudbala u nerazvijenim sredinama, svojim angažmanom pomaže "malima", a njegova ideja je Liga nacija, kroz koju će neke od nižerangiranih reprezentacija ubuduće moći ostvariti plasman na Evropska prvenstva.

Čeferin dakle u Sarajevo dolazi sutra navečer, a tokom kratke posjete našem glavnom gradu, održat će protokolarne sastanke u Predsjedništvu BiH te Vijeću Ministara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Delagaciju UEFA uz predsjednika Čeferina čine još bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, a sada direktor za nacionalne asocijacije UEFA Zoran Laković te Čeferinov šef kabineta Luka Zajc.

Delegacija će iz Sarajeva direktno otputovati za Moskvu gdje će 1. decembra biti održan žrijeb grupa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi