Završnica grčkog kupa na KANALU1

Povratak Marjana Mijajlovića na male ekrane

Završnica grčkog kupa na KANALU1

A. Beganović

KANAL1 u srijedu kreće sa emitovanjem prijenosa fudbalskih utakmica. U pitanju su prvi mečevi polufinala grčkog kupa u kojima se sastaju Atromitos Atina – Olimpijakos Volos (17:00) i AEK – PAOK (20:00) uz komentar Marjana Mijajlovića!

Timovi koji sačinjavaju prvi par nisu toliko zvučni: Atromitos Atina – Olimpijakos Volos igraju u srijedu 02. marta od 17 sati. Ipak, Volos je najprijatnije iznenađnje sezone i bori se za plasman na evropsku scenu jer je peti na tabeli. Oba tima nisu nikad bila u finalu što svemu daje dodatnu draž, a ovo će biti prilika i da vidite nekolicinu poznatijih igrača kao što su Itanđe, Saganovski i Anri Kamara (Atromitos) odnosno Jakupović, Nemet i Breška (Volos).

Druga utakmica koja se igraja istog dana od 20 sati nam donosi klasični derbi divova grčkog fudbala. Duel AEK – PAOK je u Grčkoj poznat i kao derbi Dvoglavih orlova jer oba tima imaju isti simbol na grbu. Za nas je ovaj meč interesantan i zbog bh. reprezentativaca Sanela Jahića i Zlatana Muslimovića, a Kup je ujedno i poslednja prilika za oba tima da osvoje bar jedan trofej u sezoni s obzirom da mnogo kasne za Olimpijakosom u prvenstvu.

PAOK nije slavio u Kupu od 2003, a AEK od 2002. Opšte je poznato koliko je andrenalina na utakmicama u Grčkoj i kako je užarena atmosfera na tribinima, a sve je to začinjeno sa ponekad pravim ratom na terenu gdje je ne mali broj puta dvocifren broj žutih kartona i dosta isklučenja kao što je bilo i jesenas kada je PAOK pobijedio u Solunu sa 2:1, a rival iz Atine meč je završio sa devet igrača.

Crno-žuti ili crno-bijeli, Jahić, Liberopulos, Skoćo ili Muslimović, Ivić, Salpingidis, Pablo Garsije, a ko je bolji saznajte na Kanalu 1. Revanši se igraju 16. marta takođe uz direktne prijenose, ali i repriza, a uredništvo KANALA1 je već obijezbedilo i direktan prijenos finala belgisjkog kupa u kojem bi se mogli naći i neki od bh. reprezentativaca, a koje je na programu u maju.

KANAL1 u ovom trenutku mogu gledati pretplatnici kablovski operatera HS u Sarajevu i Telekabel u Zenici, te u usluga Super TV i Moja TV u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.