Zbog čega je Mikel ugasio svoj profil na Twitteru?

Zbog čega je Mikel ugasio svoj profil na Twitteru?

E. Škorić

Nigerijski veznjak Chelseaja John Obi Mikel zatvorio je svoj profil na društvenoj mreži Twitter i to manje od 24 sata nakon završetka utakmice njegovog kluba i Juventusa (2:2).

Mikelova pogreška koštala je Chelsea tri boda u prvom kolu grupne faze Lige prvaka protiv Juventusa. Dodao je loptu do Fabija Quagliarelle u 80. minuti, a ovaj je matirao Petra Čecha za konačnih 2:2.

 

Zatvaranje korisničkog računa na društvenoj mreži dalo je naslutiti da je Mikelu pristigla prijeteća poruka, iako iz Chelseaja to negiraju.

 

"Nije istina da je Mikel napustio Twitter zbog prijeteće poruke. Htio je ugasiti svoj račun i ranije, te je, bez gledanja, ugasio svoj račun danas. Zlostavljanje na društvenim mrežama je odvratno. Rasističke poruke prema Mikelu su potpuno neprihvatljive. Policija je obaviještena", saopćili su iz londonskog kluba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.