Žene počinju da vladaju: Slavni klub ide u ruke Amande?

Spremna da uloži novac

Žene počinju da vladaju: Slavni klub ide u ruke Amande?

E. Škorić

Vlasnik Newcastlea Mike Ashley odlučio je da proda slavni klub, ali jednu od zanimljivih ponuda je odbio.

Amanda Staveley spada u red onih bogatih i poslovnih žena koje imaju moć, a također, imala je želju da kupi Newcastle i da ovaj klub učini još jačim u Premier ligi.

Navodno je ponudila oko 300 miliona funti, odnosno nešto manje od 350 mil. eura, ali izvori bliski Independientu otkrivaju da je Ahsley odbio i smatra neprihvatljivom takvu ponudu.

Ashley je 2007. godine kupio Newcastle od obitelji Hall i Shepherd, platio je 133 miliona funti i uložio određeni novac u otplatu dugovanja, te je na kraju potrošio još 250 miliona.

On je nakon 10 burnih godina spreman da napusti Newcastle, no još čeka najbolju ponudu, pa je gospođa Staveley sada u iskušenju da poveća ponudu ukoliko želi zagospodariti St. James Parkom.

Amanda je poznata po jakim vezama sa moćnicima s Bliskog Istoka, a njezina kompanija PCP Capital Partners sarađuje sa bogatim Šeik Mansour Bin Zayedom, koji ima veliki udio u Abu Dhabiju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi