Zgodna rukometašica tvrdi: Bila sam klinka, prevarili su me

Ispovijest Sare Garović

Zgodna rukometašica tvrdi: Bila sam klinka, prevarili su me

E. Škorić

Sara Garović je srbijanska rukometašica koja je doživjela pravi pakao u Poljskoj.

Sara je na crno nastupala u Poljskoj, pa joj je sada zabranjen ulazak u EU zemlje. 

"Potpisala sam ugovor s Poljacima na četiri i po godine. Nisam imala nikakvog menadžera, ovi ovdje su me prodali, uzeli mi pare, a ja otišla da igram. Bila sam klinka, lova je bila dobra i činilo mi se da je sve super priča", kazala je Garović za Balkan-Handball.com.

"Međutim, Poljaci su počeli da mi daju na ruke i svaka tri mjeseca šalju za Beograd. Čak sam u jednom trenutku propustila dva kola jer nisam smjela da se pojavljujem na utakmicama. U stvari, u Poljskoj sam bila na “crno”. Nisam imala vizu, verovatno zbog toga da klub ne bi plaćao porez. Poslije toga sam morala mjesec dana da provedem u Srbiji, pa opet išla nazad. Propustila sam i evropski kup u Turskoj iz istog razloga", dodaje.

Zbog neznanja klupskog fizioterapeuta joj se iskomplikovala situacija sa vodenom cistom.

"Zbog neznanja klupskog fizioterapeuta iskomplikovala mi se situacija sa vodenom cistom. Igrala sam utakmice pod jakim bolovima, ali mi je govorio da to nije ništa i masirao stomak što dodatno pogoršava stanje u takvim situacijama. Lijepio mi je flastere misleći da je neki stomačni mišić, koji u stvari ne postoji", rekla je nesretna rukometašica koja ima 21 godinu.

Zbog klupske suspenzije ni nakon devet mjeseci ne može da igra, a sada je angažovala advokata i nada se da će dobiti slučaj, te da će opet igrati rukomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije