Zlatan Muslimović djevojčici donirao inzulinsku pumpu

Humani gest velikog bh. fudbalera i još većeg čovjeka

Zlatan Muslimović djevojčici donirao inzulinsku pumpu

A. Haznadarević

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Muslimović, pokazao je o kakvom se velikom čovjeku radi, kada je dirnut rođendanskom željom djevojčice Aleksandre Tanasić, odlučio da se uključi u humanitarnu akciju.

Naime, jedanaestogodišnja djevojčica iz Banje Luke, koja za razliku od svojih bezbrižnih vršnjaka dnevno mora primiti četiri injekcije inzulina, poželjela je da za rođendan dobije inzulinsku pumpu s kojom bi joj život bio u mnogome olakšan, s obzirom na to da tokom samo jedne godine pretrpi preko 1.500 uboda.

Kada je čuo za Aleksandrinu želju na donatorskoj večeri, Boro Vujić je napravio akciju putem Facebooka, pomoću koje bi se skupio novac neophodan za kupovinu, a njegova zamisao je bila da svako donira po jednu konvertibilnu marku.

Međutim, nakon samo nekoliko minuta, njegov telefon je zazvonio, a na liniji je bio Zlatan Muslimović, koji je izrazio želju da ispuni želju djevojčici, da bi kasnije aparat uručio Zlatanov otac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti