Znate li koliko Ronaldo zaradi od jedne slike na Instagramu?
Foto: Instagram

Za nepovjerovati

Znate li koliko Ronaldo zaradi od jedne slike na Instagramu?

Britanska kompanija Hooper, koja je specijalizovana za praćenje društvenih mreža i naročito Instagrama, objavila je listu osoba koje zarađuju najviše novca zahvaljujući objavama na ovoj planetarno popularnoj mreži za 2017. godinu.

Tako je otkriveno da je Cristiano Ronaldo treći na toj listi i da od jedne fotografije objavljene na Instagramu zaradi nevjerovatnih 400.000 dolara.

Već je odranije poznato da Ronaldo na ovoj društvenoj mreži reklamira svoje sponzore, ponajviše Nike, koji masno plate da se njihov logo prikaže na fotografijama koje vide desetine miliona ljudi, pa i više.

Ronaldo na Instagramu ima 104 miliona pratilaca i među sportistima ubjedljivo prednjači u tom segmentu. Kada je riječ o zaradi, ispred njega su samo Selena Gomez, koja po objavi zaradi 550.000 dolara, te Kim Kardashian koja zaradi 500.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi