Zvijezda među zvijezdama: Tottijev dres lansiran u svemir
Foto: EPA

Legendarni fudbaler odobrio ovaj potez

Zvijezda među zvijezdama: Tottijev dres lansiran u svemir

Francesco Totti je možda okončao svoju igračku karijeru, ali će zauvijek ostati zvijezda Rome nakon što je replika njegove legendarne "desetke" lansirana u svemir.

Totti se nakon 28 godina, 786 utakmica i 307 golova oprostio od Rome na kraju prošle sezone. Roma je tog 28. maja svladala Genou rezultatom 3:2, a Totti odigrao svoju zadnju utakmicu i otišao u legendu.

Iz rimskog kluba su sada odlučili Tottiju odati priznanje na zaista jedinstven način. Naime, u Romi su se pobrinuli da repliku dresa u kojem je odigrao zadnju utakmicu u karijeri pošalju u svemir. 

Totti je odobrio ovu ideju, a za transport dresa u orbitu "pobrinula" se raketa Vega koju je, iz Francuske Gvajane, lansirala organizacija za svemirska putovanja Avio.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi