Zvijezda velikog srca: Harden donirao milion dolara
Foto: EPA

Područjima pogođenim uraganom Harvey

Zvijezda velikog srca: Harden donirao milion dolara

Sjajni bek Houston Rocketsa James Harden je pokazao svoju velikodušnost doniravši čak milion dolara u svrhu oporavka od uragana Harvey.

Uragan Harvey je izazvao potpuni haos u Teksasu, a posebno je stradao Houston. Snažna oluja je odnijela desetine života, a iza sebe ostavila poplavljena i potpuno razorena stambena područja.

Srećom, ima dovoljno ljudi koji su spremni pomoći da se razorena područja oporave. Jedan od takvih je i super zvijezda Houston Rocketsa, James Harden.

"Ovo je za mene dom. Želim se zahvaliti i J.J. Wattu zbog svega što radi za ovaj grad. Hvala gradonačelniku što mi je pomogao. Samo želim donirati i odužiti se zajednici koliko god mogu, zbog toga ću donirati milion dolara gradu i naseljima kojima su sredstva potrebna", istakao je Harden.

Kako je i sam napomenuo, Harden je samo jedan poznatih sportista koji su se odlučili pomoći Houstonu. Pored njega najpoznatiji je sigurno igrač američkog fudbala J.J. Watt.

Watt je prvobitno donirao 100.000 dolara, da bi ovaj igrač Houston Texansa pokrenuo akciju u kojoj je prikupljeno 17 miliona dolara. I vlasnik Houston Rocketsa je odlučio "odriješiti kesu", pa je kroz fond za oporavak od uragana donirao gotovo 10 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi