Adnan spreman za još jednu odbranu titule

Izazivač je Sebastian Zbik

Adnan spreman za još jednu odbranu titule

M. Maksimović

Adnan Ćatić sutra u Lanxess-Areni u Kolnu još jodnom brani naslov svjetskog prvaka srednje kategorije u verziji WBA. Nakon meča sa Sebastianom Sylvesterom, ponovo je protivnik jedan Nijemac, to je Sebastian Zbik.

Zbik je profesionalac od 2004. godine i do sada je u karijeri zabilježio 30 pobjeda, uz tek jedan poraz. Zbik je od 2009. godine bio privremeni vlasnik pojasa svjetskog prvaka WBC verzije, ali je upravo u meču za ''pravi naslov''poražen od Julia Cesara Chaveza Juniora.

Adnan je posljednja dva meča odradio protiv Britanaca i imao je dosta problema. Matthew Macklin je poražen, dok je meč sa Martinom Murrayom završio neriješeno, pa je pojas ostao kod Adnana. Ćatić je jedan od rijetkih aktivnih boksera koji poprilično dugo drži pojas svjetskog prvaka, još od 2007. godine. Te godine se revanširao Javieru Castilleju nakon čega je 11 puta zaredom uspješno branio naslov. Iza Adnana je 40 borbi u kojima je proslavio 36 pobjeda uz dva poraza i dvije nerješene borbe.

''Speman sam za još jednu pobjedu. Za ovaj meč sam se pripremao kao i za sve ostale i spreman sam odraditi 15 rundi ako je potrebno. Zbik nema šanse, uostalom pogledajte šta je do sada osvojio u karijeri'', poručuje Adnan prije subotnje borbe.

Mediji u Njemačkoj naravno i ovaj put pridaju veliku pažnju ovom meču, a posebno izdvajaju činjenicu kako se radi o meču bivšeg (Ćatić) i sadašnjeg (Zbik) boksera promotorske kuće Universum. Adnan danas ima svoju vlastitu Sturm Box Promotion, koju je osnovao kada je napustio Universum sa kojim se nije rastao na najbolji način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.