U finalu Pittsburgh i Green Bay
Nezadrživi Ben Roethlisberger

Odigrana konferencijska finala

U finalu Pittsburgh i Green Bay

M. Maksimović

Ostali su još samo Pittsburgh Steelersi i Chicago Bearsi.Dvije ekipe koje će koplja ukrstiti 6.februara na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu, velikom, modernom sportskom zdanju koje će ugostiti XVL Super Bowl.

Steelersi su svoju kartu za Texas osigurali preko NY Jetsa, dok su Packersi pobjedili ljute rivale Chicago Bearse.Pittsburgh ima šest naslova prvaka, posljednji je osvojen prije tri godine, a tu je sada već osam titula divizijskog prvaka.

U finalu AFC konferencije Steelersi su sredili Jetse 24:19, u prvom poluvremenu su gostima složili tri touchdowna, pa su Jetsi bili u velikom zaostatku (24:3).QB Steelersa Ben Roethlisberger je osvojio 133 yarde, imao je dva presječena dodavanja, jedno uspješno probijanje. U nastavku utakmice se posložila odbrane Jetsa.

U napadu je Mark Sanchez imao TD dodavanje za Santonia Holmesa, a stvari su se zakomplicirale na terenu kada Sanchez još jednim dodavanjem pronalazi Jerricha Cotcheryja za 24:19, tri minute prije kraja. Nažalost, Jetsi dalje nisu mogli. Mark Sanchez je odigrao odličnu utakmicu, dva TD dodavanja, osvojenih 233 yarde, ali uzalud.

Finale NFC konferencije je ponudilo veliki derbi između Chicago Bearsa i Green Bay Packersa.Na
Soldier Field se našlo 62,377 gledalaca koji su ostali smrznuti u prvom poluvremenu.Gosti su poveli preko Aarona Rodgersa, kojem se kasnije priključio James Starks.Osim što su gubili 0:14, Bearsi su ostali prvo bez glavne poluge, QB Jaya Cutlera koji se povrijedio. Njega je zamijenio veteran Todd Collins, a slabog Collinsa Caleb Hanie.

Uspjeli su Bearsi preko Chestera Taylora probuditi nadu, baš kao i nakon TD Earla Bennetta 4:43 prije kraja.Imali su domaćini posljednji kod 14:21, ali je dodavanje neiskusnog Haniea presjekao Sam Shields.Aaron Rodgers je osvojio 244 yarde uz dva presječena dodavanja.Packersi imaju tri naslova, posljednji je bio 1996.godine.Ovaj put su izborili finale kao najlošije rangirana ekipa u play offu.

NFC Konferencija
Chicago Bears  - Green Bay Packers  14:21

AFC Konferencija
Pittsburgh Steelers  - NY Jets 24:19




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.