400 djece iz BiH igra fudbal dan finala UEFA Lige šampiona

U Bihaću na gradskom trgu

400 djece iz BiH igra fudbal dan finala UEFA Lige šampiona

Sponzorski tekst

Na dan finala UEFA Lige šampiona, 28. maja 2016. Grad Bihać će na glavnom gradskom trgu ugostiti 400 dječaka i djevojčica dobi od 7-12 godina iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će na 15 malih terena, obučeni u majice u bojama i sa imenima ovogodišnjih finalista, uživati u igri fudbala i druženju, slaveći i šireći UEFA-inu ideju RESPECT. 

Projekat “Mini šampioni” koji pod pokroviteljstvom UEFA-e i drugih vjernih partnera kao što su Nogometni savez BiH, UniCredit Banka, MasterCard, Nissan i Sony, organizuje humanitarna organizacija Open Fun Football Schools (OFFS), a nastao je kao potreba za povezivanjem ljudi, naročito djece, koja vrlo rijetko imaju priliku da putuju i upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova i drugih etničkih skupina. Ovaj projekat upravo ima za cilj da koristi fudbal kao sredstvo povezivanja i bezbrižne igre. 

Nakon cjelodnevne igre u Bihaću, planirano je zajedničko gledanje finalne utakmice Real Madrid - Atletico Madrid koja će se prenositi uživo iz Milana. 

“Naša misija je da djeci omogućimo bezbrižnu igru i da izgrade poštovanje i prijateljstva među svojim vršnjacima. U igri “Mini šampioni” nema pobjednika i poraženih, jer nam je cilj da svako dijete ostane nasmijano.” - izjavio je Esad Hadžiujusufović, koordinator projekta. 

Manifestacija “Mini šampioni” ima tradiciju dugu već pet godina, te se svake godine održava u drugom gradu u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi