A-Rod suspendovan 211 utakmica

Kazna za Rodrigueza i još 12 igrača

A-Rod suspendovan 211 utakmica

M. Maksimović

Posljedjih godina baseball uspješno parira biciklizmu i atletici. Po dopingu naravno. I tamo se često događa da oni najbolji "zaglave". Prije tri godine je Alex Rodriguez ušao u istoriju jer je četrnaestu godinu zaredom uspio ostvariti 100 ili više uspješnih udaraca nakon kojih je njegova ekipa poentirala.

Tri godine kasnije, zvijezda Yankeesa je zaradio kaznu jer je prekršio antidoping protokol u MLB-u.Pored njega tu je još 12 igrača koji su suspendovani, ali su oni ipak prošli nešto bolje nego A-Rod. On je zaradio suspenziju od 211 utakmica neigranja, dok su ostali kažnjeni sa po 50 utamica. Razlog leži u činjenici da je već ranije Rodriguez priznao korištenje dopinga (od 2001. do 2003. godine).


Kazne su stigle nakon istrage koja je povezivala veliki broj igrača sa klinikom Biogenesis od koje su igrači i dobijali nedozvoljene supstance. Vlasnik klinike Anthony Bosch je navodno odigrao veliku ulogu u istrazi tako da su kazne izrečene bez nalaza na doping testovima.

Pored A-Rod-a, u posljednjoj "akciji" stradali su outfielder Texas Rangersa Nelson Cruz, zatim shortstop Detroit Tigersa Jhonny Peralta, Everth Cabrera iz San Diego Padresa, dok je još ranije na 65 utakmica suspendovan Milwaukee Brewers outfielder Ryan Braun MVP lige prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.