Abraham želio duel sa Sturmom, dobio Stieglitza

Šampion će morati da sačeka

Abraham želio duel sa Sturmom, dobio Stieglitza

Nakon uspješne odbrane titule u meču protiv Engleza Paula Smitha svjetski bokserski šampion Arthur Abraham želio je ponovo meč protiv našeg Adnana Ćatića u Njemačkoj poznatijeg kao Felix Sturm. 

"Borio sam se tri puta protiv Roberta Stieglitza, meč protiv Sturm za mene bi bio mnogo bolji", kazao je 35-godišnji njemačko-armenski bokser.

Abraham je u subotu navečer u Berlinu pred 8.000 gledalaca slavio odlukom sudija (116:112, 117:111, 117:111), ali od meča sa Sturmom neće biti ništa jer će u maju ili junu po četvrti put u svojoj karijeri ukrstiti rukavice sa Stieglitzom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.