Adam Peaty sruštio svjetski rekord na 100 prsno

Na nacionalnom prvenstvu u u Londonu

Adam Peaty sruštio svjetski rekord na 100 prsno

Britanski plivač, 20-godišnji Adam Peaty u petak je u Londonu na nacionalnom prvenstvu postavio novi svjetski rekord na 100 metara prsno s vremenom 57.92 sekundi.

Peaty je za čak 54 stotinke popravio dosadašnji rekord kojega je držao Južnoafrikanac Cameron van der Burgh, a koji je bio postavljen također u Londonu, na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Peaty je do sada u karijeri osvojio četiri zlata na Evropskom prvenstvu u Berlinu prošle godine. Britanac je bio najbrži na 50 i 100 prsno, na 4x100 mješovito, te u miks štafeti u 4x100. Pored toga Peaty je na igrama Commonwealtha došao do dva zlata i jednog srebra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.