Adnan Ćatić ide po četvrtu titulu

Protiv Britanca Barkera

Adnan Ćatić ide po četvrtu titulu

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm sutra u Stuttgartu ponovo ulazi u ring, ponovo boksuje za naslov svjetskog prvaka IBF verzije. Četvrti put u svojoj karijeri. Protivnik je Britanac, Darren Barker bokser koji je rođen i koji živi u Barnetu.

"Dazzling" Barker je naslov svjetskog prvaka srednje kategorije osvojio u osmom mjesecu ove godine nakon što je u Atlantic Cityju pobjedio Daniela Gealea koji je upravo prošle godine uzeo dva pojasa Adnanu u Oberhausenu.

U svojoj karijeri Baker je samo jednom poražen i to od neugodnog Sergia Gabriela Martineza nokautom u 11.rundi. Trenutačno je na 26 pobjeda, njih 16 je ostvareno nokautom.

Adnan je u zadnje tri borbe slavio je samo jednom, prije četiri mjeseca protiv Crnogorca Predraga Radoševića. Prethodili su porazi od Gealea i Solimana, no rezultat meča sa Solimanom kasnije je poništen zbog Australčevog pada na doping testu.

" Imam ogromno iskustvo u velikim borbama i u fantastičnoj sam formi. Vjerujte mi, moje vrijeme je daleko od završenog i ko god misli da sam gotov, pravi veliku grešku" poručuje Adnan koji je na omjeru 38-3-2.

Posljednju borbu u Stuttgartu Adnan je odradio 19.februara 2011.godine kada je pobjedio Ronalda Hearnsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.