Aganović: Uz podršku navijača do nove pobjede

Odbojkaši Kaknja dočekuju Radnik

Aganović: Uz podršku navijača do nove pobjede

D. Kurbegović

Odbojkaši Kaknja sutra će u Sportskoj dvorani Kakanj s početkom u 19:00 sati u okviru 11. kola Premijer lige BiH za odbojkaše dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine.

Kakanjci igraju sjajno ove sezone, imaju osam vezanih pobjeda, ukupno devet u prvenstvu, a jedini poraz im je nanijela upravo ekipa iz Bijeljine.

O predstojećem meču razgovarali smo s igračem i trenerom ekipe OK "Kakanj 78" Almirom Aganovićem:

"Ovo je šlag na tortu, zadnja utakmica u ovoj godini i to s ekipom koja nas je jedina dobila u ligi, i protiv koje smo odigrali najlošiju utakmicu na strani. Mislim da će biti kvalitetna utakmica pošto su ekipe, možemo reći podjednake kvalitetom. Mi igramo kući i mi smo kod kuće uvijek jači nego na strani. Zdravstveni bilten je relativno dobar, ima nekih manjih problema ali mislim da ćemo do subote svi biti kako treba.", kazao je Aganović.

Do sada se u nekoliko utakmica pokazalo da ekipa nakon dva dobivena, loše odigra treći set. O ovom problemu u igri Aganović kaže:

"Odbojka je takav sport da nikada nije gotovo, kada dobiješ tri seta, tek je onda kraj. Sigurno je da na to utiče činjenica da neki igrači nisu u kontinuitetu u treningu i vjerovatno je to razlog blagog pada ekipe u trećem setu."

Publika se polako vraća na odbojkaške utakmice u Kaknju. Na utakmici protiv Radnika očekuje se rekordna posjeta ove sezone na odbojkaškim mečevima u Sportskoj dvorani.

"Atmosfera je sjajna  i oko kluba i u samom klubu i to se prenosi i na igrače i na kompletan ambijent. Na našoj zadnjoj utakmici u Sarajevu imali smo veliku podršku navijača što se odrazilo i na igru, a isto očekujemo i u subotu. Dobar je termin i pozivam navijače da dođu i podrže nas. Utakmica je mnogo jaka i protivnik je jako nezgodan i bit će nam potrebna podrška jer želimo da se pokažemo kao domaćini u svakom smislu", završio je Aganović.

Utakmica OK "Kakanj 78" - OK "Radnik" Bijeljina igra se u subotu u Sportskoj dvorani Kakanj s početkom u 19:00 sati, a sudit će je: prvi sudija Muzur Adnan iz Hrasnice, drugi sudija Milojević Mladen iz Modriče dok je delegat Rožajac Adem iz Hrasnice.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi