Aida Fišić nova državna prvakinja u karateu

U konkurenciji do 68 kg slavila Konjičanka

Aida Fišić nova državna prvakinja u karateu

Članica Karate kluba Bošnjak iz Konjica Aida Fišić nova je prvakinja Bosne i Hercegovine u konkurenciji seniorki do 68 kg.

Na jučer održanom 21. državnom prvenstvu u Mostaru, Aida Fišić je bez problema izašla na kraj sa svim svojim protivnicama, a u velikom finalu je savladala Eminu Brkić.

Nakon niza osvojenih medalja u omladinskoj konkurenciji, Fišićka je i u seniorskoj konkurenciji pokazala da je u ovom trenutku najbolja karatistkinja u našoj zemlji.

Najbolja sportistkinja grada Konjica za 2013. godinu bila je prezadovoljna nakon osvojene, vjerovatno, najvažnije medalje u bogatoj sportskoj karijeri.

"Biti prvakinja svoje zemlje nešto je najbolje što se može dogoditi jednoj sportistkinji. Uložila sam mnogo truda i rada da bi ostvarila ovaj rezultat. Velike zahvale pripadaju treneru Veliji Haliloviću koji je mnogo pomogao u mojoj karijeri", istakla je za SportSport.ba nova državna prvakinja u karateu Aida Fišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti