AJ spremi se: Wilder uništio Stivernea u prvoj rundi

Amerikanac ponovo brutalan

AJ spremi se: Wilder uništio Stivernea u prvoj rundi

M. Šljivak

Amerikanac Deontay Wilder na uvjerljiv način je odbranio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji po verziji WBC.

Wilder je sinoć u Brooklynu brutalno nokautirao kanadskog boksera Bermanea Stivernea nokautom u prvoj rundi i tako je lagano odbranio pojas.

Kanađanin je jedini čovjek kojeg Wilder nije nokautirao u njegovih 38 borbi. Ipak, sinoć ga je Amerikanac potpuno demolirao i Stiverne je čak tri puta nokautiran u prvoj rundi i to zaista brutalnim udarcima, te je Wilder suvereno odbranio titulu najboljeg teškaša svijeta po WBC verziji.

Tako je sjajni bokser došao do 39. pobjede iz isto toliko mečeva uz čak 38 nokauta i nakon ovog duela prozvao je vladara teške kategorije, Britanca Anthonyja Joshuu.

"Ja sam najbolji. Želim to dokazati čitavom svijetu. AJ, nemoj više bježati, ne budi kukavica i prihvati borbu. Izazivam te. Boriću se sa tobom bilo gdje na svijetu, ali ću dokazati da sam najbolji. Ne želim borbu sa Dillianom Whyteom, želim se boriti sa tobom. Prihvati izazov", poručio je Wilder nakon meča sa Stiverneom.

Borba Wildera i Joshue navodno bi trebala biti održana u narednoj godini, ali dogovora još nema na vidiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije