Alberto Contador rekao zbogom biciklizmu

Najavio kraj

Alberto Contador rekao zbogom biciklizmu

E. Škorić

Alberto Contador odlučio je da se penzioniše nakon utrke u Španiji.

Španski biciklista osvajač je najvećih trka na svijetu, a 19. avgusta počet će sa posljednjom trkom u profesionalnoj karijeri bicikliste.

Tridesetčetverogodišnji Contador je Tour de France osvajao 2007. i 2009. godine, a četiri puta je proglašen za biciklistu godine.

"Zdravo svima, snimam ovaj video da bih vas obavijestio o dve stvari. Prva je da ću učestvovati na sljedećoj Vuelti i druga je da će to biti moja poslednja trka kao profesionalnog bicikliste. Osjećam se sretno, bez tuge, to je odluka o kojoj sam dobro promislio i mislim da nema boljeg oproštaja od trke u mojoj zemlji. Siguran sam da će to biti tri divne nedjelje, drago mi je zbog vaše podrške i radujem se toj trci. Pozdrav i vidimo se na trci, ćao", objavio je Contador na svom Instagramu. 

Gracias a tod@s! Thanks to all!

A post shared by Alberto Contador (@acontadoroficial) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi